Siirry pääsisältöön

Satsaukset urheiluun vie verotulot ulkomaille - satsaukset kulttuuriin jättää ne Suomeen

 Satsaukset urheiluun vie verotulot ulkomaille - satsaukset kulttuuriin jättää ne Suomeen


On myös valtion strateginen virhe rahoittaa urheilurakentamista - se pyörittää vain suomalaista rahaa Suomessa ja kasvattaa esimerkiksi  NHL tähtiä joiden suuret tulot ei hyödytä Suomea.

Sen sijaan jos valtio rakentaisi kulttuurin harrastajille vapaita harrastus- ja kohtaamistiloja - se loisi kontaktiverkostoja - joista voi kunnasta kuin kunnasta ponkaista kansainvälisiä kiertuebändejä - jotka tuo HIM:in tai Nightwish:in tapaan verotulonsa Suomeen - ja suomalaisiin kuntiin. Samoin kirjailijat, kapellimestarit, kuvataiteilijat...

Urheiluun valtion rahojen satsaaminen on selvästi kansantaloudellisesti miinusmerkkistä - kun taas kulttuuriin satsaaminen selvästi plus-merkkistä.

Kansainväliset kulttuurintekijät ovat isänmaalle kiitollisia ja uskollisia - urheilun puolella tilanne ei ole näin - siellä on henkenä päästä kansainvälisille areenoille - maksamatta Suomen maksamista uran mahdollistamisista ulkomaille mentyään mitään veroja jättituloistaan. 

Valtiolla - eikä kunnillakaan - ole siis kansantalousstrategista ymmärrystä urheilun ja kulttuurin rakennusmäärärahojen suhteen.


MTV uutiset

Myös Nightwish-yhtyeen laulunkirjoittaja Tuomas Holopainen keräsi viime vuonna reilut tienestit, yhteensä noin 315 000 euroa. Summasta valtaosa oli ansiotuloa, pääomatuloja Holopaisella oli verotietojen mukaan noin 32 000 euroa. "

Seiska

Vaikka HIM-yhtyeen lopettamisesta on jo vuosia, niin Villestä näyttää kuoriutuneen oikea bisnesnero. Hänen Heartagram-tuotantoyhtiönsä teki helmikuussa päättyneellä tilikaudella mojovan tuloksen. Noin 680 000 euron liikevaihdosta jäi viivan alle tulosta peräti 430 000 euroa."


Iltasanomat

Tampere Filharmonian 36-vuotias ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali tienasi noin 268 000 euroa ansiotuloa. Hänellä ei ollut lainkaan pääomatuloa. Vahvassa kansainvälisessä nosteessa oleva Rouvali on myös Göteborgin sinfoniaorkesterin ja Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestari. Rouvalin tulot putosivat kuitenkin koronan takia vuodesta 2019, jolloin hän tienasi lähes 400 000 euroa. "


Urheilijoiden tuloja

Iltasanomat

Alkavalla kaudella NHL:ssä, tai sen farmiliigoissa, kiekkoilee 76 suomalaispelaajaa. Heistä yli 50 tienaa tulevasta kaudesta alle miljoona dollaria.

Urheilulehden kausiopas analysoi kaikki 76 suomalaista NHL-sopimuspelaajaa.

Listan kärkipäässä selvällä erolla muihin suomalaisiin komeilee puolestaan kaksi nuorta NHL-tähteä. Suomalaisten ”palkkakunkku” on Colorado Avalanchen laitahyökkääjä Mikko Rantanen, jonka bruttopalkka alkavalla kaudella on 12 miljoonaa dollaria eli nykykurssilla noin 9,8 miljoonaa euroa. "

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat