Internetalgoritmien ja internetjättien terrorismivastuusta puuttuu sanoisinko palokuntapykälä

 Internetalgoritmien ja internetjättien terrorismivastuusta puuttuu sanoisinko palokuntapykälä


Jos palokunnat yhä enemmän eivät ehdi palopaikalle - niin että talot on jo palaneet loppuun - niin kysymys kuuluu - miksi pitää yllä enää palokuntia.

Jos internetjättien algoritmit suosittelee terroristista sisältöä - niin että se pääsee leviämään - niin se että internetjättien jälkisensuuri ei ehdi ajoissa - tarkoittaa sitä että jälkisensuuri on auttamattomasti myöhässä - jolloin terrorismin palopesäke on ehtinyt jo syttyä - kun värväysilmoitus on ollut niin kauan - että terroristit on ehditty värvätä.

Ja jos tuhoa aiheuttaneet terroristit on kyetty kytkemään liittymiseen tietyn netissä liian pitkään olleeseen värväysilmoitukseen - niin kun algoritmi on suositellut värväysvideota - ja internetjätit siis siivoavat terroristeja internetistä sillä perusteella ettei oikeuden mukaan internetjätit ole vastuussa epäonnistuneesta siivoamisesta - siis looginen pätevä yhteys.

Niin internetjätit ovat siis vääjäämättä vastuussa siitä - että niiden sensuurista läpipäässeet värväysvideot värväsivät terroristeja jotka tappoivat ihmisiä.

Internetjätit eivät siis ole vastuussa terroriteoista - vaan siitä että mahdollistivat terrostistisen tulipalon syttymisen joka pääsi leviämään ihmisten murhiksi edellä mainitulla tavalla.


Mutta onhan asiaan hyvä ratkaisukin - aikaraja johon mennessä terroristinen sisältö on tuhottava.

Mutta riittääkö sekään - jos ja kun terroristisen värväysvideon voinee kopioida ja levittää kopiona.

Siihenkin voisi olla ratkaisu - algoritmiin syötetyt sanat sisällössä joka johtaa ennakkosensuuriin - ja siihen ettei epäilyttävää videota voi jälkikäteen muokata eikä sitä kopioida ja kommentoida.

Mutta kaikien kaikkiaan.

Jos algoritmit suosittelee ja internetjätit sanoo sensuroivansa - joka epäonnistuu myöhästyen niin että syntyy todistettavasti uusi tuhoisa terroristi  - niin on vaikea kuvitella ettei internetjättien myöhästynyt sensuuri olisi vastuussa terrorististen tekojen RATKAISEVAN EDELLYTYKSEN LUONNISSA - eli siinä että löytyi ja koulutettiin uusi tuhoisa terroristi.

Taustaksi tuolle kannattaa muistaa että jos joku haluaa terroristiksi ja alkaa missä vaan sellaisen perään kyselemään niin hän on äkkiä kiinni - koska jokainen vastuullinen ihminen ilmoittaa siitä välittömästi poliisille.

Siten tuo internetjättien myöhästynyt sensuuri saa sitäkin raskauttavamman syytepainoarvon - terroristisen teon tärkeimmän edellytyksen - uuden terriristin kouluttamisen luomisella - yhtälailla kuin rahoituksen antaminenkin terroristeille on sitä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat