Putinin hallinto ja Kreml on valtavalla sivistyksen takamatkalla Ukrainaan nähden - jota se ei voi enää kiriä kiinni

Ukraina toimii tilanteessaan juuri niin eettis-rationaalisesti kuin pitääkin.


Euroopan geoturvallisuuspoliittinen peruslinja pitää olla tämä


 Ukrainasta pitää tehdä itäisen Euroopan "Israel" - jolle ei kukaan alueella tule ryppyilemään.

Asialle on yksi erittäin hyvä peruste.

Ukrainalaiset ovat yhdessä suhteessa samanlaisia kuin suomalaiset - ovat peräänantamattomia taistelijoita - mutta samalla sivistyneitä - heitäkään ei suomalaisten tapaan lietso sotimaan viha - kuten Putinin hallintoa - vaan paljon sivistyneemmät arvot.

Putinin hallinto ja Kreml on valtavalla sivistyksen takamatkalla Ukrainaan nähden - jota se ei voi enää kiriä kiinni - asia jonka Kiinan pitäisi syvällisesti ymmärtää jos se on vähänkään järkevä.

Ukrainan kohtaloksi on tullut olla sivistynyt eurooppalainen eturintama Kremlin sivistyksen alennustilaa vastaan. Ja he ovat ottaneet tehtävän juuri niin vastuuntuntoisesti kunnialla ja sivistysvaltion tapaan koko armeijaa myöten kuin pitääkin. 

He ymmärtävät olla lietsoutumatta vihaan vaikka heillä olisi siihen kaikki syyt.

Joka on Ukrainan kansan tärkein luotettavuustekijä - he eivät eskaloidu vihaan tietäen että sillä tiellä ei ole koskaan hyvää lopputulosta. 

Ja juuri vihaan eskaloituminen on pahinta eskaloitumista - johtaen pahimpiin sotiin - jonka EU ja länsi on kertakaikkiaan komeasti välttänyt.

Siksi Ukraina on paljon syvemmällä niin EU:n, Naton kuin läntisen maailman sivistystä kuin yleisesti voitaisiin kuvitellakaan.

Tämän vuoksi Ukrainan tie niin EU:hun kuin Natoonkin on jo valmis toteuttamista vailla - yhtä valmis kuin oli Suomenkin Nato-tie.

On täydet syyt olettaa että Ukraina on Suomen tapaan samanlainen läntiseltä kannalta perusluotettava Venäjän asiantuntija kuin Suomikin - venäläisistä löytyy samaa sopuisaa suhtautumista ukrainalaisiin kuin suomalaisiinkiin.


Tästä syystä Ukrainaa voi huoletta varustaa kaikin läntisin asein poislukien ydinaseet.

Näin ollen mahdollinen Saksan pelko sodan eskaloitumisesta pahimman eskaloitusmisreitin - vihan - kautta Ukrainan toimesta on turhaa.

Ukraina on lujasti asemoitunut EU-tavoitteeseen ja Nato-valmiuteen.

Eivätkä he halua mistään hinnasta ja vähiten vihan syystä uhrata niitä tavoitteitaan.

Ukraina tietää paikkansa ja on valinnut kohtalonsa olla Lännen sivistynyt läntisen sivistyksen kaikenpuolinen eturintama itäisessä Euroopassa.

Siihen voimme näköjään luottaa ja sitä voimme tukea. Ukraina toimii tilanteessaan juuri niin eettis-rationaalisesti kuin pitääkin.

Jopa venäläiset voivat luottaa enemmän Ukrainaan kuin Kremliin.

Ja se on pääasiallisin ase jolla Ukraina kaataa Kremlin ja voittaa venäläisten sydämet.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat