Siirry pääsisältöön

Onko tämä Suomen metsänhoidon faktaa että metsiä pilaa metsäteollisuuden ja osin myös metsänomistajien ylimielinen ahneus

Onko tämä Suomen metsänhoidon faktaa että metsiä pilaa metsäteollisuuden  ja osin myös metsänomistajien ylimielinen ahneus


 HS

https://www.hs.fi/talous/art-2000009592146.html

"YLEISIN tarkastuksissa havaittu ongelma on, että puustoa on harvennettu liikaa. Metsäkeskuksen tiedotteessa arvellaan syyksi, että harvennuksessa pyritään ottamaan tietty määrä puuta, vaikka kasvusto olisi alun perinkin melko harvaa.

Keskustelun sävyihin onkin vaikuttanut se, että metsäteollisuus tarvitsee sellukattiloihinsa kipeästi kotimaista kuitupuuta, jota saadaan nimenomaan ensiharvennuksista. Kriitikot kuiskuttelevat, että juuri siksi ensiharvennuksissa on taipumusta hakata liikaa ja liian aikaisin.

Aihe on erittäin herkkä. Jos puuta ostava ja hakkuun toteuttanut metsäyhtiö on harventanut metsää liikaa, se on käytännössä ryövännyt metsänomistajan tulevia tuottoja.

Joskus ongelmat liittyvät taimikon hoidon laiminlyöntiin. Hoitamaton nuori metsä voi olla läpitunkematonta pusikkoa, jossa ensiharvennus on vaikea tehdä normien mukaan. " 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat