Olipas melkein sisääntulon voitelupääkirjoitus Helsingin Sanomilta

 Olipas melkein sisääntulon voitelupääkirjoitus Helsingin Sanomilta


Ja se on todella heikko esitys lehdeltä.


https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009623232.html

Sillä Suomi on niin valtion että kuntien että yritysten tasolla ollut kauan luvattoman surkea ja erittäin kalliiksi kansantaloudelle tullut näissä asioissa.

1. Surkea Suomeen pyrkivien yritysten taustojen ja kyvykkyyksien arviointi- ja johtopäätöskyky. Uroksen ja Hämeenlinnan autokauppashown ym olisi pitänyt jo opettaa mutta kun ei. 

HS oheisessa jutussa osoittaa vienosti sormella asiaa - jonka voi sanoa selvällä suomenkielellä - Suomeen on pyrkimässä yrityksiä - joihin ei voi luottaa. Ja jotka aloittelijatasoa.

Mutta perkele Suomen poliitikot ja virkamiehet luottaa ja jälki on sen näköistä.

Kysyä esimerkiksi sopii lukuisiin julkisen sektorin it-kompurointeihin viitaten - että onko tänne tulleet osaamisessaan keskeneräiset tumpulat ainoana valttinaan - suomalaisten herkkäuskoisuus.

Jatkettuna Suomen suurimman sanomalehden pääkirjoituksella tervetulisusvoitelulla että tulisi liukkaammin.

Jossa pitäisi lukea - tämä peli ei perkele enää vetele mitä Suomessa on solkenaan tumpuloitu. Että siihen pitää löytyä stoppi ja analyysikykyiset tekijät.

2. Kansantalouden tukipilarit yritysmaailma on samanlaista tanssilavojen seinäkukkataktiikkaa harjoittavaa - hakisi nyt joku, mutta minä en kyllä hae.

Yritykset on voihkineet monta vuotta työvoimapulaa - tietäen jo kauan että ulkomailta saa. Mutta ei ole menneet itse hakemaan vaan koko ajan ootilla että valtio ja poliitikot tekee sen.

Jos yritysten A. Markkinointi B. Investoijien haku on samaa lässähdysluokkaa - niin silloinhan voi sanoa - Suomen yritysmaailma on valtion peräkammaripoikia peräkammarietuja kyttäämässä. Ja se kuuluu puheissaankin - kaikessa syyllinen aina ja varmasti on valtio - ei koskaan talouselämä. EK:kin tässä suhteessa täys narri.

Joku aika sitten kysyin - mitä varten yritysten pääkonttorit on Suomessa tuotannon vieressä - mitä varten ne ei ole siellä missä markkinat ja investoijat - siellä ne verkostot luodaan eikä tuotantolaitoksen toisessa kerroksessa Suomessa.

Suomen talouselämän pitää mennä maailmalle eikä olla joulumaa-talouselämää joka odottaa tonttuineen ulkomaista joulupukkia joka hetki.


Pannaanpa nippuun vuosikymmenien ajalta Suomen valtion, kuntien isot hankkeet sekä metsäteollisuuden amerikan valloitus

Niillä on yksi lähes yleinen otsikko - typerät kalliit hankkeet

- Sonera

- Talvivaara

- Eon

- Fortum Venäjällä

- Uros

- Hämeenlinnan autokeidas

- lukuisat it-hankkeet

- ydinvoimalat


Eikö olisi jo aika oppia kaksi asiaa

- analysoimaan yrityksiä

- menemään hakemaan bisnes ja rahat markkinoilta sinne menemällä ja olemalla niiden lähellä - eikä vinkua koko ajan ulkolaisia investointeja - kun ne rahat jotka haetaan bisneksellä markkinoilta on omia joista ei investoijat ota siivua - ja - yritykset ei kuseta itseään investoinneillaan - niin kuin ulkolainen taho voi tehdä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat