Älykäs ja luova sotilas on sekä tehokkain että henkilötappioita vähentävin resurssi.

Älykäs ja luova sotilas on sekä tehokkain että henkilötappioita vähentävin resurssi.

https://yle.fi/a/74-20096123

Sen sijaan tuo tutkimus ja tausta-ajatus on kyllä lähellä Venäjän lihamyllyyn syöttöajatusta - että se näkee sotilaan pelkistetysti lihaksina jotka ei osaa eikä saa ajatella itse.

Etäneuvojia Ukrainallekin on riittänyt - minäkin mukaan lukien - mutta onneksi Ukraina on toiminut niin kuin pitääkin, otti neuvoja käyttöön tai ei - "Me ajattelemme itse, kehitämme itse, päätämme itse". Tuloksena Ukrainan kaikilla mittareilla tehokkain sodankäyntijoukko - droonijoukot. Jotka sitten murjoo myös lihaskimppu-älä ajattele itse vaan juokse venäläisten jalkaväkeäkin - älyllä ja luovuudella.

Siksi tuolle aiotulle sotilas on kauko-ohjattava lihasrobotti tielle ei pidä lähteä - liian pitkälle.

Kun asevelvollisuus kestää 6-12 kk niin siinä ajassa jo pystyy selvittämään - ketkä koulutuksessa olevista ovat älykkäitä, luovia ja/tai itsenäisesti ja oma-aloitteisesti toimimaan kykeneviä. 

Hämmästelen ettei niin tehdä - aktiivipalveluksessa toimivien sotilaiden kykyyn päästä   ymmärtämään asevelvollisia pintaa syvemmältä ei pidä luottaa - asevelvollisten joukossa saattaa olla hiljaisia arkoja innovatiivisia neroja joita ei kukaan osaa nähdä eikä aavistaa.

Siksi liikaa syventymistä fyysiseen suorituskykyyn ja täydelliseen ulkoaohjattavuuteen - pitää tasapainottaa koulutuksessa olevien luotaamisella syvemmältä niin testein kuin toiminnan analyyseinkin.

Ja muodostaa joukko jonka kyvyt vaativampiin henkisiin suorituksiin tunnetaan.

Suomi on jysähtänyt fyysisyyteen muskeli-idiotiaan asti niin perusteellisesti - että Suomi on sokeutunut aika pitkälle henkisemmille ominaisuuksille ja niiden psykologioille.

Ja se sokeutuminen näkyy kaikessa - aivan kaikessa - kulttuurin tallomista myöten.

Ja siinä idiotiassa että torjutaan psykologiset soveltuvuustestit - joita ilman ihmisten henkisiä ominaisuuksia ei voi kunnolla tutkia - mukaan lukien jopa Rorschachin mustetahratesti - joka osaavissa käsissä on muiden testien ohessa lyömätön henkisten ulottuvuuksien arviointiväline.

Suomi tarvitsee perustavanlaatuisen asennemuutoksen - ellei halua halua jatkaa nykyistä asioiden syvempää ymmärrystä vailla olevaa fyysisperustaista ääliötaaperrusta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat