On monella tapaa suorastaan kiero ympäristövastainen poliittinen valinta medialta - että se painottaa hiilijalanjälkikritiikin autoiluun mökkeilyssä.

 On monella tapaa suorastaan kiero ympäristövastainen poliittinen valinta medialta - että se painottaa hiilijalanjälkikritiikin autoiluun mökkeilyssä.

https://yle.fi/a/74-20095091

Eikä autoiluun kaupungeissa.

1. Se saa ihmiset kokemaan syyllisyyttä autoilusta mökkeilyssä - mutta ei yleisimmästä alle 3 km ruokakauppa- yms autoilusta kaupungeista

2. Vieroittaa ihmisiä autoilusyyllistämisellä mökkeilystä ja luonnosta

3.  Ja vahvistaa kaupunkien roolia maaseudun sijaan ihmisten elämässä.

4. Näin väistetään kaikista turhimman autoilun kaupunkien lähiautoilun kritiikki - ja samalla tehdään sähköautoilusta ympäristöpuhdasta - vaikka se on erittäin ympäristölikaista kuten kaikki autoilu kaupunkien lähiautoiluna verrattuna siihen että autoa ei käytetä lähiautoiluun.

5. Näin päädytään siihen äärityperään johtopäätökseen - että auton käyttö siihen missä se on välttämättömintä - tehdään syyllistäväksi vieden monta muuta hyvää asiaa mukanaan - ja puhdistetaan kaikista tarpeettomin autoilu eli kaupunkiautoilu ympäristösyyllisyydestä.

Luodaan kuva että kaupunkien lähiautoilu ei ole ympäristövastaista mutta mökkiautoilu on.

6. Näin kieroa, epäeettistä ja ympäristöepäeettistä on teknistaloudellinen autoilu- ja kaupunkikeskeinen poliittinen ja mediatoiminta ja -ajattelu.

Se ampuu tahallaan ohi eikä kohti osuen niistä asioista joihin tässä ympäristökriisien kasvavien kauhujen ajassa pitäisi tarttua.

Ja poliitikot kaikki samaa ryhditöntä nahjusmaista aikaansaamattomuutta näissä asioissa.

Ei yhtään poliitikkoa millään kaupunki-, valtakunnallisella tai globaalilla tasolla - joka ajaisi lähiautoilua ulos kaupungeista - joka on toinen globaali massiivinen ympäristötuho metsien globaalin avohakkuun ja puupeltoajattelun ohella.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat