Suomessa sosiaalipolitiikka sotkeutuu sisäiseen ja rajaturvallisuuspolitiikkaan niin että se haittaa lopulta sosiaalipolitiikkaa.

 Suomessa sosiaalipolitiikka sotkeutuu sisäiseen ja rajaturvallisuuspolitiikkaan niin että se haittaa lopulta sosiaalipolitiikkaa.

Nuorten rikollisten kohdalla hellitään sitä naiivia käsitystä - että rangaistuksia pitäisi pikemminkin peräti lieventää eikä koventaa - niin ettei nuoria rikoksentekijöitä satuteta kun heitä muutenkin on satutettu - noita lapsia ja nuoria jotka puukottaa ja tappaa toisiaan. Ja että sitten kun sosiaalitoimi tulee pillit vinkumatta paikalle niin noista lapsista tulee hyviä nuoria ja lapsia. 

Mutta missä se sosiaalitoimi oli silloin kun heistä tuli pahoja - eikö sosiaalitoimi ollut silloin epäonnistumassa - ja jos ei lapsi tai nuori ole paha joka puukottaa ja ryöstää toisia ja pahoinpitelee lapsia koulun käytävällä videoiden sitä huviksi someen - ole pahaksi kehittynyt niin kuka sitten.

Sellaiset pitää saada kaduilta pois ehdottomilla vankeusrangaistuksilla jotta saadaan sosiaalitoimelle toinen mahdollisuus joko onnistua tai epäonnistua noiden nuorten kanssa. Mutta ilman ehdottomia rangaistuksia heitä ei saa pois pahaa tekemästä oppiakseen hyviksi sosiaalitoimen avulla.

Joten älkää sosiaalitoimi tulko estämään ehdottomia vapausrangaistuksia sisäisen turvallisuuden vuoksi.

Vielä vähemmän tulkaa estämään ulkoisen turvallisuuden toteutuminen sillä että estätte rajan sulkemisen hybridihyökkäyksen sattuessa - sillä venäläiset desantit ei ole mitään sosiaalitoimen lapsi- ja nuoripehmoleluja vaan aikuisia vaarallisia sabotöörejä joilla on aseet, pommit ja myrkyt, ohjukset ja panssarit.

Joten pysykää sosiaalitoimet lesteissänne älkääkä tunkeko ulkoisen ja sisäisen turvallisuuden koviin keinoihin joita on pakko käyttää väkivaltaisiin nuoriin ja lapsiin - mutta ei Elokapinallisiin - sillä he eivät ole lähellekään niin vaarallisia kuin ne jotka edelleen tuhoaa luontoa piittaamatta ihmiskunnan ja omien lastensakaan tulevaisuudesta. Pitää olla ääliö joka ei tajua ilmastonmuutoksen ja sitä aiheuttavien ihmisten vaarallisuutta. Eiväthän he ymmärrä edes omien lastensa etua.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin