Tärkeintä on että monimuotoisuus voittaa EU:ssa - siinä asiassa ei ole mitään pulisemista.

 

Tärkeintä on että monimuotoisuus voittaa EU:ssa - siinä asiassa ei ole mitään pulisemista.


https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ministeri-mykkaselle-ryopytysta-vasemmalta-ja-oikealta-kokoomuskonkari-suomi-oli-historian-vaaralla-puolella/edf09f7e-c318-4242-b1bc-7366965b9f35


Uusi kommentti

Miten blogisti suhtautuu monimuotoisuuden lisäämiseen Saksan (ja vaikka Ranskankin) pelloille rikkaruohoja vaatimalla?

+1
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #4160347 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #4160309

    Kommentin kysymys on tietenkin naurettava.

    Ennallistamisessa on tietenkin dimensio helppo ja vaikea ennallistaminen. Helppoa mm suo-ojien tukkiminen, vaikeaa mm muuttaa kauan viljelyssä olleen pellon metsäksi. Suomessa on paljon helposti ennallistettavia kohteita kuten suot, koskia mutta myös tekniikkapuolella kieltää metsäpellot ja avohakkuut – avohakkuut vain luvanvaraisiksi – niillä tehdään suurin palvelus monimuotoisuudelle.

    Keskisessä Euroopassa löytyy varmaan ennallistettavia monimuotoisuutta lisääviä keinoja kuten mutkittelevien jokien ekosysteemien palauttaminen yms. En osaa sanoa tarkemmin mutta kriteeri voisi olla – monimuotoisuuden nopea saavuttaminen helpolla ennallistamisella.

    Huomatkaa että en ota blogissa muuhun kantaa kuin monimuotoisuuden palauttamiseen – se pitää tehdä sen periaattein erikseen ja talouskysymykset yms tapeltava muualla.

    Suomella on suuri osa monimuotoisuuden palauttamisessa Euroopan suurimpien metsien vuoksi – ja sen vuoksi että monimuotoisuushaitalliset metsänhoitomuodot metsäpellot ja avohakkuu ei käy enää.
    Se on kokonaisuusfakta Suomen kohdalla ja pysyy

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin