Onko tällainen tieteen sivistysihanne hyväksyttävissä tutkijoilta ja asiantuntijoilta maallikkojen somessa.

Onko tällainen tieteen sivistysihanne hyväksyttävissä tutkijoilta ja asiantuntijoilta maallikkojen somessa.








 Ihmettelen mitä FM Jyväskylän yliopistosta - tutkinto vai opettaja siellä - Pertti Niemi haluaa tällä sanoa sanomatta sitä.

Onko yhteiskunta kustantanut Niemen koulutuksen jotta hän voi harrastaa edesmenneen professori Matti Klingen sivistyskäsityksen vastaisesti - " sivistys on tiedon jakamista ihmisten hyväksi". Sitähän Niemi kommentissaan ei tee heittäessään kommenttina vain linkin tutkimukseen sanomatta sanaakaan siitä mitä hän haluaa sillä esittää. 

Tutkimushan käsittelee väärinkäsityksiä viherhiukkasista ja yhteyttämisestä. Niemi ei sanallakaan sano miten se liittyy blogiini.

Minulla on tottakai maallikkokäsitys yhteyttämisestä ja viherhiukkasista koska olen siinä maallikko - enkä muuta yritä esittääkään.

Blogini pointti on - että jos avohakkuut maailmassa kielletään Suomi mukaanlukien - niin syntyy   jo kymmenessä vuodessa valtava yhteyttämispotentiaali lisää kun ei hakata viherhiukkasmassaa maan pinnasta puun latvoihin pois avohakkuilla ja annetaan myös jo hakattujen metsien kasvaa tavalla että metsistä tulee puupeltojen sijaan kaikenlaisia kaikenkokoisia puita kasvavia monimuotoisia ja lajeja suojelevia jatkuvan kasvun mukaisesti hoidettuja metsiä.

Jos käsitykseni siitä että avohakkuiden kieltäminen lisää yhteyttämiseen tarvittavaa viherhiukkasmassaa  ympäri maailmaa edistäen siten hiilidioksidin sitomista on FM Niemen mielestä on väärä - jossa en väitä muuta kuin tuon sanomani - niin FM Niemi sanoo sen - eikä toimi maallikkojen somessa sadistisesti annostellen tiedon jakamisen sivistysihannetta vastaan.

Koska rooli minkä tutkinnon suorittaneet ottaa maallikkojen somessa on tärkeä tieteellisen tiedon sivistysihanteen kannalta - niin laitan kommenttini ja FM Niemen kommentin laajaan jakeluun kysymyksen alle - miten tutkijoiden ja asiantuntijoiden pitäisi toteuttaa tieteen sivistysihannetta maallikkojen somessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin