EU:lla taipumusta paeta substanssikysymyksistä rahakysymyksiin. Ja siitä rahastajatahot on riemuissaan - kun substanssiote luiskahtaa rahanjaoksi.

EU:lla taipumusta paeta substanssikysymyksistä rahakysymyksiin. Ja siitä rahastajatahot on riemuissaan - kun substanssiote luiskahtaa rahanjaoksi.



Kun Euroopan komissio esittää näkemyksen että EU:n puolustukseen on syntynyt 500 miljardin euron investointivaje täytettäväksi kymmenessä vuodessa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010529950.html

Niin tottahan se nostattaa hämmingin.

Kun olisi pitänyt suoraan esittää mallia että jokaisen valtion on vahvistettava puolustustaan - ja - siirtää sen resursseja sitten kunkin valtion hallituksen linjauksena  - niin että osa niistä resursseista viedään EU:n reunavaltioita puolustamaan eikä vain Ukrainaa.

Niin silloin on jokaisessa valtiossa ja sen parlamentissa ja hallituksissa mielletty konkretian ja valtiollisen päätöksen tasolla - EU:n pitää puolustaa itseään joka valtion yhteistoimesta riippumatta siitä missä se valtio sijaitsee.

Vasta tämän oivalluksen jälkeen voidaan puhua Euroopan yhteisestä puolustuksesta ja puolustushengestä.

Kun tuota kysymystä ei työnnetä jokaisen valtion keskiöön eikä EU:n ytimeen - niin sitten päädytään vieläkin loitommalle tuosta ydinkysymyksestä - ja aletaan puhua yhteispuolustuksen sijaan yhteisvelkaantumisesta joka on aivan hölmöä.

Luuleeko joku tosissaan että se yhteisvelka puolustukseen käytettäisiin edes 50 prosenttisesti puolustuksen.

Koko asetelma kertoo EU:sta että sillä on taipumusta paeta substanssikysymyksistä rahakysymyksiin. Ja siitä rahastajatahot on riemuissaan - kun substanssiote luiskahtaa rahanjaoksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin