Onko mahasyöpien yleistyminen yhteydessä liian puhdistettuun veteen ja alkoholiin

Onko mahasyöpien yleistyminen yhteydessä liian puhdistettuun veteen ja alkoholiin


 Löysin kartan mahasyöpien yleisyydestä. Jossa huomionarvoista on niiden voimakas painottuminen pohjoiseen pallonpuoliskoon - ja siellä Venäjään ja Grönlantiin - sekä eteläisellä pallonpuoliskolla Australiaan ja Indonesiaan.

Grönlantiin ja Venäjään viitaten alkoholin runsas käyttö lienee vahva vaikuttaja.

Mutta hämmästyttävästi veden laadun suhteen vähemmän - kai - kontrolloiduissa maissa mahasyöpiä on vähän kuten Afrikassa ja muissa päiväntasaajan seudun maissa.

Tämä panee kysymään etenkin pohjoisella pallonpuoliskolla että onko pullovedellä ja etenkin liian puhdistetulla vedellä yhteys mahasyöpien kasvuun. Esimerkiksi Suomen hanavedellä.

Että kun vatsa on vieraannutettu luonnon mikrobikirjosta niin se rikkoo elimistön puolustusta mahasyöpiä vastaan.

Toisaalta pullovettä juodaan paljon myös ja etenkin päiväntasaajan ympärillä mutta muuten ruuan hygienia ei taida olla esimerkiksi Suomen tasoa - joka siten ehkä tarjoaa mikrobeja vatsalle tarpeeksi.

Tämä blogi siis yrittää astua kysymyksen ääreen että mikä systemaattinen tekijä kasvattaa mahasyöpien määrää.


Ps. Syöpä - Wikiwand  googlen kuvahaulla. Löytyy karttakuva mahasyövistä mutta myös alkoholi ja syöpä karttakuva


Jocke Rantanen #3701980 
Uusi kommentti

Ei, vaan kaikkeen siihen erilaisten kemikaalien ym. ruoan lisä- ja säilöntäaineisiin. Mukaanlukien veteen mahdollisesti puhdistamolla lisättyyn klooriin ym.

Alkoholia on käytetty maailman sivua joten sen käyttö ei loogisesti ajatellen voi olla syy lisääntyneisiin mahasyöpiin.

Lihansyönti on vähentynyt joten se ei ole peruste, korkeintaan vähentynyt lihansyönti.

Kun lukee ”ravintoaineiden” ”tuoteselosteita” ja selvittää mitä kaikkea lisäaineet itse asiassa ovat niin mielestäni siinä on selkeä yhteys koska näitä lisäaineita sisältäviä ravintoaineita käytetään yhä enemmän.

Luonnolliset, luonnossa esiintyvät bakteerit ja mikrobit tuskin aiheuttavat mitään erityistä. Ne ova eliöitä joiden kanssa ihminen on kehittynyt ja samalla oppinut ”tulemaan toimeen” niiden kanssa.

”Eli taustalla tässä on mikä on meidän läheisyytemme luontoon, onko kouramme mullassa sekä konkreettisesti että abstraktimmin – jotta saamme vuorovaikutuksessa luonnon kanssa mukaanlukien vesi kaikkea sitä hyvää mitä se voi.”
Tuo lause kertoo paljon. 🙂
Nykyään on jo huomattu että pienten lasten pitää antaa ”möyriä mullassa”. Että keho oppii tulemaan toimeen mikrobien kanssa


Minun kommenttini


Minä luulen että niin ruuan kuin juomienkin kohdalla on käynyt kuten monien muidenkin asioiden kohdalla.
Keksitään joku teknologinen innovaatio tai aine – jolle haetaan väkisin lobbaamalla ja lainsäädäntöäkin manipuloimalla ” tarve ” – vain koska innovoijalla on suurempi tarve saada bisnestä kuin itse innovaation kohderatkaisulla lisätä innovaatio kaikkien muiden kohteen jo ottamien innovaatioiden riviin.

Ja tämä teknologian aggressiivinen pakkosyöttö on asia joka pitää saada tolkulliseksi.

Josta teknologian pakkoymppäyksen prosessista on kolme suurta haittaseurausta

1. Ei enää edes tiedosteta että tuollaista innovaation väkisinymppäystä tapahtuu

2. Työnnetään yhä enemmän luonnon omia ”innovaatioita” syrjään ja rikotaan mennen tullen luonnon ja myös ihmisyhteisöjen hyviä monimuotoisuuksia.

3. On kadotettu kyky kaiken maailman intressien ja ratkaisupikkusälän seassa nähdä mikä on tärkeä strateginen innovaatio. Ja se on pölkkypäisten poliitikkojen ja virkamiesten kengänkuva perseeseen tasoinen kyvyttömyysvirhe.

Yksi osoitus ko kyvyttömyydestä on ettei ymmärretä että skuutit eli sähköpotkulaudat on ihmiskunnan henkilölogistiikan suurimpia innovaatioratkaisuja kaupungeissa. Joka ei mene puupääkalloihin vaikka sen kuinka juurtajaksain selittäisi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat