Ukrainan sodassa on tapahtumassa jyrkkä käänne ja Putinin ja oligarkien rosvohallintokupla puhkeaa

 Ukrainan sodassa on tapahtumassa jyrkkä käänne ja Putinin ja oligarkien rosvohallintokupla puhkeaa


Se että Ukraina on kyennyt Himars-ohjuksilla tuhoamaan venäläisten ammusvarastot niin venäläisten tykkituli on pudonnut alle puoleen aiemmasta - merkitsee sitä että venäläiset ovat huomattavan puolustuskyvyttömässä ja myös hyökkäyshaluttomassa tilassa. Joka johtaa Ukrainan nopeaan vyöryyn venäläisten ajamisessa maasta.

Lisäksi Ukrainalla on korkeakoulutetuimpia sotilaita armeijassaan - siis yliopisto-opettajia, it-eksperttejä - joka merkitsee moninkertaista älyllistä ylivoimaa köyhiltä Itä-Venäjän alueilta haalittujen venäläisten sotilaiden suhteen. Jolloin fiksumpi pärjää. Tilanteen ollessa tasan sama kuin Suomella Talvi- ja Jatkosodassa - jolloin jopa tuotteliaimpiin iskelmäsäveltäjiin kuuluva Toivo Kärki palveli rintamalla jne.

Sen sijaan Putin teki tuhoisimman virheensä kenties siinä - että kuvitteli että Venäjän koulutetut ja älykkäimmät lähtisivät motivoituneena "Venäjää puolustamaan" sodassa jota he pitävät mielipuolisena - eivätkä varmasti tunnusta Putinin hallinnon legimiteettiä muutenkaan. 

Siksi Putin ei ikinä saa aikaan liikekannallepanoa Ukrainan sotaa varten. Eikä sitä synny reaktiona lännen hyökkäykseenkään Venäjälle - sillä tuskin länsi hyökkää edes Venäjälle - juuri siitä syystä että ei synnyttäisi liikekannallepanoa Venäjällä.


Näin ollen koko Putinin sotaretki ja hallinto saattaa olla niin hataralla pohjalla - että jopa elokuun loppuun mennessä ukrainalaiset ovat marssineet venäläisten yli Ukrainassa - ja venäläiset Putinin rosvohallinnon yli Moskovassa.


Kaikki merkit viittaa juuri siihen suuntaan - etenkin kun länsi vain kiihdyttää asevientiä Ukrainaan.


Putinin hallinnon ja Ukrainan sodan  loppu häämöttää jo.


Ja alkaa olla aika nostaa kansainväliseen - myöskin venäläiset mukaan ottavaan - keskusteluun kysymys - mitä länsi ja venäläiset voivat tehdä että se paha mikä nyt Venäjällä näyttäytyy - saadaan lähitulevaisuudessa kääntymään pois terveempään suuntaan. Että se mikä on ollut Venäjän historiaa ei enää koskaan toistu.


Varmaa on - että länsi ei missään tapauksessa halua hyökätä Venäjälle -eikä alistaa sitä.

Vaan vain sen että Venäjä kehittyy kelpo valtioksi niin sisältään kuin ulospäinkin.


Se on ainoa päämäärä mitä länsi, EU ja Suomikin ehdottomasti haluaa.



Vietnamin sodan aikaan opin, että lähes kaikki lukusuureet oli hankittava kummaltakin puolelta ja keskiarvoistettava. Meillä ei ole kuin yhdet arvot, joten harkittua näkemystä ei sodan menosta voi muodostaa. Paljon auttaa se, jos Ukrainan tapahtumia seuraa vain kerran kahdessa viikossa. Silloin trendit näkyvät selvemmin. Suora satelliittikuva voisi auttaa myös. Onko sinulla?

0
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3710859 Kirjoittaja  Muokkaa
    Vastaus kommenttiin: #3710844

    Minä teen arvioni avaintapahtumista ja suurista dynaamisista asioista kuten venäläisten halukkuudesta lähteä täydellä liikekannallepanolla ”suureen isänmaalliseen sotaan” Ukrainaan ja siihen että Venäjällä ollaan varmaan paljon kypsempiä sotaan kuin muualla. Niistä syntyy paineasetelmia jotka saattaa alkaa vyöryä äkistikin. Myös venäläisten sotilaiden joukossa Ukrainassa. Ukrainalaisten motivaatiota ei sen sijaan horjuta mikään – jota tukee myös se miten käsittämättömän rauhallisesti he ottavat sodan kaikella kansakunnan älyllisen voiman tasolla

Eerojuhani Vaarala #3710943 Kirjoittaja  Muokkaa
Uusi kommentti

Tietenkin elokuun loppuun on älytön ajatus – mutta – jos korttitalot romahtaa ja kuplat puhkeaa niin asioiden vyöry voi olla sangen nopeaa.

Jos esimerkiksi venäläiset sotilaat toteaa että tankit on vanhoja rämiä ja tykistöltä puuttuu ammukset, ohjukset on miten sattuu osuvia. Ja himarsit tuhoaa systemaattisesti kaikkea ja motivaatio on nollissa.

Niin sotilaat saattaa sanoa että tämä oli tässä ja lähtee kotiin

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat