Onko media oikeasti näin tyhmää

 Onko media oikeasti näin tyhmää


Kuvitteleeko se todella että keskeiset poliitikot siirtäisivät Ukrainan sodan jotenkin syrjään - kun se haittaa lähes kaikkea kaikessa politiikassa. Siis tunkee keskelle heidän työtään. Onko toimittajat ääliöitä.

Ja luuleeko että ihmiset ovat niin trendivetoisia että Ukrainan sota on kuin kaljalasin jättämä rinki ravintolaterassin pöydällä joka häviää yhtä helposti kuin tarjoilijan kostean rätin pyyhkäisy kaljalasin ringin terassin pöydältä.

Onko median ravintolaterassin pöydän pintatodellisuuteen  juuttuminen median historiallinen jäänne Suomesta ajasta jolloin liian usein toimittajat haastattelivat pubien asiakkaita ja taksikuskeja juttuunsa - ollakseen useudessaan sattumaa. Kun kyse oli toimittajien kaljareissujen käyttöä työhön - baarissa juoppojen mielipiteet lehtiöön ja kotimatkalla taksissa taksikuskilta loput. Ja siitä journalismia.

Siis sellaista median ajattelua että politiikka on mälsää ja likaista - ja journalismi puhdasta.

Tänään katsoin kuvaa Ylen uutisissa jossa isä rukoili kuolleen poikansa veren poisvalumisesta vaaleneva käsi polvellaan kun poika oli kuollut bussipysäkillä Venäjän ohjusiskuun. Kuka aidosti eettinen ihminen voisi siirtää sellaisen kaljalasitahran tasolle ravintolaterassin pöydän pinnassa.

Ja meidän mediamme kysyy samana päivänä samassa Ylessä että kyllästyttääkö sota jo suomalaisia.

Ei ihme että journalistit oli jossain mittauksessa toimitusjohtajien kanssa psykopaattisuuden suhteen kärjessä.


Uusi kommentti

Ymmärrän pointtisi. Mutta kyllä: sota kyllästyttää jo meitä suomalaisia. Tai ainakin minua.

Olen kyllästynyt siihen, että Venäjä saa pistää kerrostaloja tuhannen päreiksi, ampua tykeillä sairaaloita, hyökätä naapurimaahan ja tehdä siellä hirmutekoja väittäen, että Naton laajeneminen sai heidän raakalaisuutensa käyntiin tai antaisi sille oikeutuksen.

Olen kyllästynyt katsomaan uutiskuvia verisistä ruumiista, joita tuo raakalaisjoukko tappaa. Olen kyllästynyt ennen kaikkea poliitikoihimme, jotka miettivät, miten pärjäämme, jollei Venäjä toimita meille öljyä tai maakaasua niin paljon kuin olimme toivoneet.

Minun mielestäni meidän ei pitäisi ostaa Venäjältä mitään eikä sinne mitään pitäisi myydäkään. Rajan avaaminen oli ihan turhaa.

Ukraina saa tullin myymistä bitcoineista 40 miljoonaa euroa apua. Saksaan laitoimme 8 miljardia tammikuussa ja nyt varmaan 10 miljardia lisää. Jos vaatimuksena olisi, että Saksa ohjaa puolet annetusta avusta Ukrainan aseistamiseen, diili olisi varsin hyvä.

Mutta siis: olen kyllästynyt lännen saamattomuuteen ja koko sotaan. Sota päättyisi, jos antaisimme riittävästi tukea ukrainalle ja pistäisimme venäjän ahtaalle.

0
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3708048 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3708045

    Tässä ei riitä motiiviksi kyllästyminen – vaan se että se vaivaa itse kunkin arvoja ja etiikkaa että Putinin Venäjä sikailee.
    Ja siitä seuraa se että sille pitää panna kampoihin.
    Kyllästyminen on ukrainalaisen isän silmissä mitätön suorastaan loukkaava käsite hänen tilanteeseensa että hän bussipysäkille kuolleen poikansa kalpeneva poikansa käsi polvellaan rukoilee pojalleen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat