Sivistyneen ihmiskunnan eetos Putinin hallinnon tekoja vastaan

 Sivistyneen ihmiskunnan eetos Putinin hallinnon tekoja vastaan


Eerojuhani Vaarala #3707714 Kirjoittaja  Muokkaa
Vastaus kommenttiin: #3707704

Mutta kyllä minä tässä vähin terroristi olen jos ollenkaan. Kyse on siitä että emmehän voi tuollaista menoa ja keinoja hyväksyä. Ja jos käyttää katalia keinoja niin katalilla keinoilla voi vastata – mutta ei terroristisilla – sillä tarkoitus ei ole lainkaan vahingoittaa tavallisia ihmisiä vaan vinoutunutta valtaa ja sen toimintapyrkimyksiä ja -edellytyksiä.
Putinin hallintohan on voinut koko ajan luottaa siihen että länsi on sivistynyt – ja siten Putin on voinut loisia lännen sivistyksen suojissa ja avulla rottamaisia tekojaan. Jotka ovat Hitlerin tasoa. Voin hyvin kuvitella miten vaikea eettinen ristiriita esimerkiksi EU-komission puheenjohtajalle on edes ymmärtää että joku voi toimia kuten Putinin roistosakki ja suostuttaa itsensä siihen että pitää käyttää vastakeinoja joihin ei muuten lainkaan olisi käyttänyt. Sellainen loukkaa sivistynyttä ihmistä.
Mutta kun vastassa on häikäilemätön kyyninen pahuus niin siihen on otettava loppujen lopuksi asenne että sehän on tuhottava. Siksi astumme koko ajan pitkin tietä jossa otteita pitää koventaa – jolloin jossain vaiheessa tulee hetki jolloin länsi avaa kaikki hanat joka suunnasta tuhotakseen Putinin hallinnon ja sen pahuuden.

Etiikan on tässä voitettava vaikka se mitä maksaisi. Putinin hallinnon kaltaisen pahuuden ei pidä antaa jatkua kuten ei pitänyt antaa isisinkään. Mikään ei oikeuta sellaiseen pahuuteen. Ja jos Putinin keinomaailma pyrkii jäädäkseen niin siihen on vastattava hänen keinoillaan ennemmin tai myöhemmin. Mutta jatkua se ei saa.

Ja tämän allekirjoittaa varmaan kaikki kunnon ihmiset ihmiskunnassa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat