Tämä on hirveiden petojen touhua

 

Venäläiskenraali: Venäjälle viety vuorokauden aikana lähes 30  000 ihmistä Ukrainalta vallatuilta alueilta

Venäläiskenraali Mihail Mizintsevin mukaan Venäjälle on viety vuorokauden aikana lähes 30 000 ihmistä Donbassista ja muilta Venäjän Ukrainalta valtaamilta alueilta, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax. Asiasta uutisoi myös qatarilaiskanava Al Jazeera.

Lauantaina tiedotustilaisuudessa puhunut venäläiskenraali sanoi myös, että Venäjälle vuorokauden sisällä kuljetetuista yli 5 000 on lapsia.

Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen Venäjälle on kenraalin väitteen mukaan kuljetettu yhteensä yli 2,6 miljoonaa ihmistä, joista yli 400  000 on lapsia. Mizintsev väittää siirtojen olevan "evakuointeja" pois vaarallisilta alueilta.

Ukraina ja länsimaat ovat syyttäneet Venäjää ukrainalaisten pakkoevakuoinneista maahan. Muun muassa Britannian ulkoministeriön mukaan Venäjän lasten oikeuksien komissaari Marija Lvova-Belovan on väitetty olevan vastuussa 2  000 ukrainalaislapsen pakko-adoptiosta Venäjälle.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken vaati alkuviikosta Venäjää keskeyttämään ukrainalaisten pakkoevakuoinnit.

Kenraalieversti Mizintsev johti alkuvuodesta Venäjän hyökkäystä Mariupoliin, jonka aikana kaupungissa kuoli ukrainalaisviranomaisten mukaan jopa kymmeniätuhansia siviilejä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat