Näin saamme diktatuurit loppumaan ja hullut diktaattorit vallasta jo varhaisessa vaiheessa - demokratiaepäeettiset yritykset pahin diktatuurien tukija

 

Näin saamme diktatuurit loppumaan ja hullut diktaattorit vallasta jo varhaisessa vaiheessa


Tämä on luokaton feminismipopulistinen kömmähdys emerituspsykiatri Matti Isohannilta

Matti Isohannin mukaan ”ikääntyneiden ja monisairaiden miesten” oireilu on kuitenkin nykyään aiempaa harvinaisempi ilmiö, sillä päättäjien keski-ikä on 2000-luvulla laskenut, ja valtioiden johdossa on yhä enemmän naisia.  "

Että ikäänkuin ikääntyvä nainen valtiojohdossa olisi immuuni biologiselle ikääntymiselle.

Toisaalta nuoren valtiojohdon ongelma on ja pysyy - että kun ei ole elämänkokemusta niin ei ole sitä viisautta jota kokemus tuo.

Mutta sinänsä Iltalehden juttu on ansiokas lähestyminen siihen että miten saisimme hullut ulos vallasta. 

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/217afd05-732f-4e13-a6e6-861d818302cf

Mutta lähestymistapana se on toisaalta ratkaisevasti riittämätön - sillä viime kädessä sen pitää olla poliittinen kansainvälinen päätös että joku valtionpäämies päätetään niin hulluksi että hänet täytyy syrjäyttää.

Ja kun ei sitä kansainvälispoliittista instituutiota ole - täytyy kansainvälisen politiikan toimia kuten Putinin tapauksessa sodan, välillisen asetoimitussodan ja talouspakotteiden keinoin.

Eli semmoinen instituutio pitää luoda - mutta siinäkin saavat psykiatrit olla vain kuultavia asiantuntijoita - eli sen pitää olla poliittinen kansainvälispoliittinen elin.


Mutta vieläkin tärkeämpi kansainvälispoliittinen keino puuttua hullujen diktaattorien valtaan nousun estämiseksi on tämä.

Diktatuurien syntyä - edes demokratian keinoin - niin että joku kansanosa saa äänestyksen keinoin yksinvaltaisen otteen jostain toisesta kansanosasta - ei pidä ollenkaan sallia.

Ja jo alkuvaiheessa semmoinen valtio pitää asettaa niin koviin taloudellisiin pakotteisiin - ettei edes alkuvaiheessa diktatuurien elkeet kannata.

Mutta se edellyttäisi talouselämältä maailmassa tiukkaa sääntöä - diktatuurien kanssa emme harrasta mitään taloudellista toimintaa.


Tuntuu utooppiselta - mutta nimenomaan vaatimalta talouselämältä ehdotonta kielteisyyttä kaupankäynnin suhteen diktatuurien alkuvaihevaltioidenkin kanssa - tapahtuu se mikä on tärkein asia hullujen diktaattoreiden valtaan nousun estämiseksi.

Eli se - että suojelemalla - sekä demokratian toimintatapaa ETTÄ MYÖS demokratian arvoja - vuotamattomin talouspakotteiden keinoin - etenkin talouselämän omalla eettisellä ryhdillä - estämme sataprosenttisen varmasti diktaattorihullujen valtaan nousun ja vallassa pysymisen.

Jos valtio ei noudata demokratiaa on sen itsevaltiasjohtajan lähdettävä - myös - oli tämä hullu tai ei. Näin tulisi Turkin Erdoganillekin pikalähtö.


Tähänkin ongelmaan ajatukseni puree hyvin - talouden valtioiden talouksia ja kaikkia globaalejakin yrityksiä myöten on poikkeuksetta taivuttava diktatuurien kaatamiseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat