EU ja Yhdysvallat tekemässä tyhmyyksiä - pelastavat Putinin vallan ja Erdogan saa täydellisen aseen EU:ta vastaan

EU ja Yhdysvallat tekemässä tyhmyyksiä - pelastavat Putinin vallan ja Erdogan saa täydellisen aseen EU:ta vastaan



Putin pääsee pälkähästä menettää valtansa, saa jatkaa kaasukiristystään johon pääsee myös Turkki osalliseksi - jolle avautuu myös kuninkaantie päästä Venäjän kaasu-aseella EU:n niskan päälle.

EU on joutumassa suureen vaaraan - mutta myös sen vuoksi että Elon Musk on antanut vallan päättää Ukrainalle tärkeästä satelliittiyhteydestä Yhdysvalloille sen rahoittamisen suhteen.


Euroopalla ja EU:lla on edessään voimakas itsenäistymisen tie

- sen luotto Yhdysvaltoihin on saanut kovan kolauksen kun se pelaa täydelliset valttikortit Venäjälle ja Turkille EU:n suhteen

- Euroopan ja EU:n on kieltäydyttävä sekä kaikesta Venäjän energiasta että otettava strateginen epäluotettavuusetäisyys Erdoganiin ja Turkkiin

- Euroopan ja EU:n on itsenäistyttävä voimakkaasti sekä energiapolitiikaltaan voimakkaalla loikalla uusiutuviin energioihin ja väliaikaisella atomienergian voimakkaalla nostamisella, Euroopan ja EU:n on nostettava voimakkaasti Yhdysvalloista riippumatonta puolustuskykyään

- Euroopan ja EU:n on itsenäistyttävä kaikella tavoin myös Yhdysvalloista sillä se osoittaa vähintäänkin tyhmyyttä ellei peräti kataluutta EU:n suuntaan sillä miten se kohtelee tukien EU:n vaarallista kyljessä nirhaajaa Turkkia.


Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapasivat CICA-keskustelufoorumissa Astanassa Kazakstanissa tänään. Kuva: Vyacheslav Prokofyev / AFP

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoğanille pitävänsä Turkkia turvallisimpana kaasunkuljetusreittinä myös Eurooppaan.

Putin ehdotti Erdoğanille, että Turkista voisi tulla tärkein venäläisten maakaasutoimitusten jakelukeskus.

Putinin mukaan kaasutoimitusten lisäksi Turkissa voitaisiin myös sopia kaasun hinnoista.

Erdoğan ei kommentoinut Putinin ehdotusta.

Venäjän kaasutoimtoimitukset Eurooppaan ovat vähentyneet Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Toimitukset Saksaan ovat keskeytyneet käytännössä kokonaan sen jälkeen, kun Nord Stream 1 -kaasuputkessa havaittiin räjähdysten aiheuttamia vuotoja.

Lähde: Reuters "


" Yhdysvaltojen ja Turkin väliset hävittäjäkaupat näyttävät sittenkin etenevän Yhdysvaltojen senaatissa.

Nytkähdys saattaa edistää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien hyväksymistä Turkissa, Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta arvioi.

– Se on vielä epäselvää, kuinka paljon se auttaa Suomen ja Ruotsin asiaa, mutta se saattaa sitä edistää, Alaranta jatkaa.

– Voidaan ainakin kotiyleisölle myydä voittona, Alaranta sanoo.

Yhdysvaltojen senaatti pudotti Turkin hävittäjäkauppoja käsittelevän esityksen lopullisesta paperista pois ehtolausekkeet, jotka kieltävät käyttämästä hävittäjiä operaatioihin kurdijärjestöjä vastaan Syyriassa ja Kreikan alueen ylilentoihin. Asiasta on uutisoitu laajasti Turkin mediassa. "


Ps. Voisi jopa sanoa että Erdogan on kätilöimässä Yhdysvaltojen hölmöyden vuoksi Venäjää aseekseen EU:ta vastaan. Kannattaa muistaa että Erdogania motivoi eniten islam ja poliittinen valta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat