Nyt EU:ssa ei pitäisi ryhtyä keskinäiseen voimapolitiikkakisailuun vaan ihan muuhun

 Nyt EU:ssa ei pitäisi ryhtyä keskinäiseen voimapolitiikkakisailuun vaan ihan muuhun


Nimittäin aitoon demokratiaan - jossa ei ratkaise valtioiden koko ja talouden intressit - vaan se mitä ratkaisuja demokraattisesta keskustelusta on tarjolla ja miten ne palvelevat EU:n merkittävimmän vallanpitäjän etua - nimittäin kansalaisen etua.

Kaiken pitäisi kulminoitua kansalaisen etuun eri puolilla EU:ta heidän paikalliset olosuhteensa huomioiden.

Ja se ei varmasti toteudu niin että isot EU-valtiot alkavat kisailla keskenään - tai hakevat kilpailuetua toisiinsa nähden ulkomailta kuten Saksa Kiinasta tai Unkari Venäjän energiasta - se kaikki johtaa vain EU:n hajoamiseen tämän hetken arkkivihollisemme Venäjän eduksi. 

Vaan niin että suuret EU-jäsenmaat alistetaan ja ne alistuvat valtioiden koosta riippumattomaan demokraattiseen ongelma- ja ratkaisukeskeiseen keskusteluun.

Minä ehdotan että asiaan perustetaan EU:n ongelma- ja innovaatioelin jonka puheenjohtajaksi ja vetäjäksi valitaan Sanna Marin - joka on hyvä varmaankin johtamaan ongelma- ja innovaatiokeskeistä toimintaa.

 Tuo ongelma- ja innovaatioelin toimisi ikäänkuin EU-komission ja -parlamentin yhteydessä avustavana elimenä.  Koskien myös EU:n toiminnan kehittämistä.

EU:hun pitää perustaa äly- ja innovaationyrkki.


https://yle.fi/uutiset/3-12664230


Minusta EU:n ja jäsenvaltioidensa suorituskyky älylliseen ja innovatiiviseen kapasiteettipotentiaalimassaansa nähden on aivan liian alhainen. Erityistä puutetta on hallinnollis- ja arvostrategisen dynaamisen kyvyn operatiivisesta läsnäolosta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat