Onko niin että lämmön jakamisen pihtaamisella asuntoihin se lämpö karkaa kuitenkin ns pannuhuoneissa tai tiloissa joissa lämpöputket kulkee

 Onko niin että lämmön jakamisen pihtaamisella asuntoihin se lämpö karkaa kuitenkin ns pannuhuoneissa tai tiloissa joissa lämpöputket kulkee


Minulla on useita muistikuvia menneestä ja nykyisyydestäkin. 

Että kun asunnoissa saattaa olla viileääkin niin pannuhuoneissa, lämmönsäätelykeskuksissa ja tiloissa joissa lämpöputket kulkee onkin suorastaan liiankin lämmintä. Ketä varten niitä ylilämmitetään.

Onko siis käynyt niin.

Että vaikka on tarkoitus säädellä asuntojen lämpöä karmean viileiksi asti niin silti ostetaan liikaa lämpöä asuntojen kulutukseen nähden - ja se liika ja liikaa maksettu lämpö katoaa lämmönjakelukeskuksissa ja tiloissa joissa lämpöputket kulkee taivaan tuuliin.


Onko tämä jopa keino jolla lämpöenergiayhtiöt rikastuu ilmastonmuutosta aiheuttamalla - samalla kun säädellään ihmisten asuntojen lämpöä tuskallisuuteen asti. Josta seuraa ihmisille sekä viihtyvyys- että terveyshaittoja.

Puhumattakaan jättikuutiometrisistä julkisista, yritys- ja kauppakeskustiloista joissa lämpöhävikki on hirveä.

Parveileeko eläkeläisiä kauppakeskusissa siksi että he tulevat sinne kylmistä kodeista lämmittelelemään.

Ja mikä kumma temppu olisi siirtää kauppakeskusten ym katon kautta putkella hukkalämpö lähiasuintaloja lämmittämään.

Kyllä se jo pelkällä lämpimän ilman ylösnousun paineella kulkee aika hyvin naapuritaloihin itsestäänkin. Isoilla putkilla kauppakeskuksesta talteen ja paljon ohuemmilla putkilla lähitaloihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat